Födelsemärken – Att ta bort eller inte ta bort

Födelsemärken är en del av födseln! Nästan alla människor har någon form av födelsemärke. En del av dessa försvinner med åldern, en del dyker upp långt efter att vi föds, och många stannar kvar hos oss så länge vi väljer att ta med dem på resan. Det första steget i ett beslut om att ta bort ett födelsemärke eller inte är korrekt identifiering.

Födelsemärken finns i två huvudkategorier: vaskulära födelsemärken och pigmenterade födelsemärken.
Vaskulära födelsemärken

Ditt kärlsystem involverar ditt hjärta och blodkärlen som tar ditt blod på ditt livs resa när de rör sig genom varje del av kroppen. När en samling extra blodkärl delar sig och växer bildar de en klump som blir märkbar på huden.

Dessa är vanligtvis platta med en rosa eller laxfärgad färg. De bleknar ibland med tiden.

De två typerna är:

Storkbett: laxplåster på baksidan av nacken
Angel’s Kiss: laxplåster i ansiktet

Hemangiom (eller förhöjda födelsemärken) –

Gorbatjov. Dessa födelsemärken tenderar att bli mörkare när barn åldras.
Pigmenterade födelsemärken

När överskott av pigment eller färg samlas i ett område av huden, skapar det en synlig, ibland upphöjd, fläck. Det är det pigmenterade födelsemärket. Dessa kan inkludera:
Mullvads-

Vem kommer först att tänka på när du ser orden “skönhetsmärke?” Du är ett starkt sällskap om du svarade Cindy Crawford eller Marilyn Monroe som ville ta bort födelsemärket som barn men blev uppmanad av sin mamma att behålla det.

Det verkar ha gått bra för henne, va? Mullvadsfläckar är vanligtvis små, runda bruna fläckar och inte alla födelsemärken är födelsemärken. Något annat som är vanligt att vilja ha hjälp med är oönskad hårväxt. Särskilt som kvinna är det idag vanligare att man vaxar bort hår vilket är en relativt smärtsam metod då det nu mer finns betydligt effektivare metoder får hårborttagning. En vanlig metod är är hårborttagning med laser.  Men det är inte bara kvinnor som söker behandling utan mer och mer män som vill bli av med generande hårväxt på ryggen tex.